Eculens:

Een contactlenslaboratorium dat u in het oog houdt!

 

Eculens is een optometrisch laboratorium waar onderzoek wordt gedaan en wordt gezocht naar oplossingen voor problemen die kunnen ontstaan door het dragen van lenzen.

Een korte geschiedenis


Eculens is voortgekomen uit Bart van Meurs Optiek, een ruim veertig jaar oud familiebedrijf en een begrip in Rotterdam. Al op jonge leeftijd hoorde Dirk van Meurs zijn vader praten over de problemen die klanten hadden met lenzen, die toen van een bijzonder hard materiaal werden gemaakt. Dirk was aanvankelijk niet van plan zijn vader op te volgen en studeerde werktuigbouwkunde. Later besloot hij toch in de voetsporen van zijn vader te treden. Wel heeft hij in zijn loopbaan als opticien/optometrist zijn technische kennis aangewend om specifieke oogproblemen op te lossen. Zo was hij vijftien jaar geleden al een van de destijds slechts twintig geregistreerde "low vision" specialisten in Nederland, opticiens die zich inzetten om vooral ouderen met een zeer slecht gezichtsvermogen te helpen. Sedert ruim tien jaar staat hij aan het hoofd van Bart van Meurs Optiek en van Eculens.

 

 

 

 

 

 

Voor een consult en eventuele vervolgafspraken wordt bij Eculens ruim de tijd genomen, omdat bij ons de mens op de eerste plaats komt. En we beweren niet dat we alle visuele problemen kunnen oplossen, maar we zullen wel ons uiterste best doen en het niet snel opgeven.

 

"Eculens: innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemer!"
© Eculens - Xtralens