De Xtralens:  

Omdat elk oog uniek is!


Specialistische aanpassing

Bij het aanpassen van de Xtralens, door een door Eculens opgeleide specialist (vaak een optometrist), wordt een zestal zorgvuldige metingen aan beide ogen verricht: de diameter van de iris, de posities van de oogleden, de afstand van de oogleden ten opzichte van elkaar, de sterktecorrectie van het oog en de oogbolling. Alle gegevens worden met behulp van een speciaal ontwikkeld computerprogramma verwerkt.
Vervolgens kan de Xtralens precies op maat worden geslepen, waardoor deze niet wordt ervaren als een harde lens, maar die daarvan wel alle voordelen heeft. Wat het draagcomfort betreft; sommige dragers zeggen dat het een harde lens is die zacht aanvoelt.

 

 

De voordelen van de Xtralens op een rijtje:

De Xtralens laat de circulatie van het traanvocht intact, zodat de ogen geen last krijgen van
uitdrogingsverschijnselen.
De Xtralens is ongevoelig voor schommelingen in temperatuur en vochtigheidsgehalte; geen last van schittering van een lamp of een beeldscherm.
De Xtralens geeft minder kans op het hangen van de oogleden, wat een gevolg kan zijn van het schuren van de oogleden langs de lensrandjes. Xtralenzen bevinden zich altijd onder het bovenooglid en zullen de zenuw in het bovenooglid niet hinderlijk irriteren.
Extra voordeel: De Xtralens is meestal - net als de zachte lens - groter dan de harde lens, maar ook dit wordt, met name door de oogartsen, als een extra voordeel gezien, omdat hoe groter de lens des te beter de visuele resultaten. De zachte lens is eveneens groter dan de oude harde lens, maar zal door indroging kleiner worden en krom trekken. De Xtralens heeft daarvan geen last, omdat deze van een vormvaste kunststof is gemaakt.

"De Xtralens: comfortabel en betere visuele resultaten!"
© Eculens - Xtralens