Oogproblemen:

Roodheid vaak veroorzaakt door zachte lenzen!

 

Een tijdje geleden stond ik op het punt weer een bril uit te zoeken, nadat ik meer dan een jaar wegwerplenzen had gedragen. Zonder problemen dacht ik, hoewel mijn vriend al vanaf het begin zei dat mijn ogen rood waren. Maar de lenzen voelden prettig aan, dus maakte ik me geen zorgen. Tot ik last kreeg van branderige ogen. De oogarts zei dat de roodheid werd veroorzaakt door de zachte lenzen. Gelukkig verwees hij mij naar een optometrist. Nu draag ik speciaal voor mij op maat gemaakte Xtralenzen. Een bril heb ik nog wel uitgezocht, op advies van dezelfde optometrist, omdat in sommige situaties het verstandig is een bril bij de hand te hebben.

Jacqeline Plooij

Klaar voor de nieuwe Xtralens!

 

"De meeste dragers van zachte (wegwerp)lenzen zullen in eerste instantie rode ogen negeren, omdat ze dit aan van alles wijten - te laat naar bed gegaan, een rokerige ruimte, te veel inspanning van de ogen - maar zeker wijten ze het niet aan de lenzen, omdat deze prettig aanvoelen. Maar deze kunnen wel degelijk de boosdoener zijn, omdat ze uitdrogen, waardoor ze zich vastzuigen op het hoornvlies. Dit is met name het geval bij de disposable (wegwerp) lenzen die dunner zijn en allemaal dezelfde vorm hebben. Bij harde gasdoorlatende lenzen kan men ook last hebben van rode ogen, maar toch is het probleem dan minder ernstig en geheel te wijten aan een verkeerde pasvorm. Onderzoeken, zoals dat door Eculens, hebben uitgewezen dat bij een harde lens die voor het oog op maat is gemaakt, dit probleem veel minder bestaat. Dit geldt vooral wanneer daarnaast de circulatie van het oogvocht achter de lens wordt verbeterd en de pasvorm zodanig is dat de lens beter op het oog is gepositioneerd."

Cock de Man, opticien te Papendrecht

 

Draagt u zachte lenzen en heeft u last van rode ogen, dan betekent dit in de meeste gevallen niet dat u nooit meer lenzen zult kunnen dragen. U moet dit probleem uit angst daarvoor zeker niet negeren.

Stuur een email naar of bel ( 010-4812751 ) met Eculens, of neem contact op met een van de bij ons aangesloten optometristen/opticiens (zie knop bovenaan deze pagina).

"Met de Xtralens behoren branderige ogen voorgoed tot het verleden!"
© Eculens - Xtralens